01 maart 2020

De energieopbrengsten inzichtelijk door Voorstroom

Begin dit jaar hebben de deelnemers een bericht gehad van de coöperatie Veluwe Energie over de afwikkeling van het belastingvoordeel over de opgewekte kWh in 2019. In dit bericht leggen we kort uit hoe dit wordt berekend voor Veluwe Energie. Sinds dit jaar is de administratie voor de postcoderoosregeling uitbesteed aan Voorstroom.


Voorstroom is een jong opkomende organisatie die de lokale duurzame energietransitie wil versnellen door lokale energiecollectieven digitaal te ondersteunen en te professionaliseren. Met een slimme ICT-oplossing ondersteunt Voorstroom Veluwe Energie met het proces om het productiejaar af te sluiten. Door Voorstroom wordt de administratie transparant, traceerbaar en wordt de kans op fouten verkleind. Tevens wordt een eventuele overdracht naar nieuwe vrijwilligers makkelijker.

Voorstroom leest voor de coöperatie de meters uit en berekent de opbrengsten per aandeel. Deze informatie wordt overzichtelijk aan Veluwe Energie gepresenteerd en gebruikt de coöperatie om door te geven aan de energieleveranciers van de deelnemers. Het energiebelastingvoordeel wordt vervolgens voor de deelnemers verrekend op de eindnota óf via separate creditfactuur van hun energieleverancier.
Elke school wordt gezien als een apart project; het belastingvoordeel wordt separaat berekend. Deelnemers die aandelen hebben bij meerdere projecten krijgen deze dus apart terug.

Meer weten? Kijk op www.voorstroom.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

inschrijven