Wat is duurzame energie?

Traditionele (fossiele) energiebronnen, zoals steenkool, gas en olie, raken op en belasten het milieu door de CO2 uitstoot die bij de verbranding vrijkomt. Dit kan én moet anders! Als energiecoöperatie willen wij hier verandering in aanbrengen.


Tegenwoordig zijn er veel duurzamere oplossingen uit energiebronnen die nooit opraken en geen afval opleveren. Wind, zon en water zijn daar goede voorbeelden van, maar ook biogas uit mest en stortgas uit vuilnisbelten. Bij het verwerken van huisvuil wordt tegenwoordig ook veel elektriciteit opgewekt.

Elektriciteit opwekken met zonnepanelen heeft veel potentie. Panelen zijn snel en eenvoudig te installeren en de investeringskosten zijn relatief laag. De panelen zetten zonlicht direct om in elektriciteit. Die elektrische stroom wordt via een omvormer aan het energienet geleverd. De panelen gaan lang mee. Na 20 jaar produceren ze nog steeds 80% van de elektriciteit ten opzichte van een nieuw paneel. De omvormer gaat minimaal 10 jaar mee. De technologische ontwikkelingen gaan gestaag door en stap voor stap wordt zonne-energie goedkoper en de opslagmogelijkheden beter.

Daarom willen we niet wachten en nu iets doen. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze toekomst.

Wij zijn Veluwe-Energie. Producent van duurzame energie in Ermelo!

Dat klinkt goed. ik wil mij aanmelden


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

inschrijven